România, reprezentată în premieră la Festivalul „Femin&Art”

festival femin artArtistele constănțene Nermin Hogea Susam și Maria Goșoiu au participat, în perioada 1 – 7 iulie, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Femin&Art, organizat de Asociația Internațională „Femin&Art”. Anul acesta manifestarea a stat sub semnul mesajului „Nu lăsați culorile lumii să se ofilească!”. Au participat artiste din Turcia, Cipru, Georgia, Rusia, Siberia, Ural, Ucraina, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Bulgaria, România, Liban, Olanda, Cehia, Japonia, Franța, Irak, Algeria, Bangladesh.

Timp de o săptămână, artistele și-au pus în valoare măiestria în diverse locuri din zona Trabzonului, acolo unde s-a și desfășurat festivalul. Printre alte locuri inedite unde participantele au pictat, anul acesta s-a numărat și închisoarea de femei.

De menționat că festivalul se adresează în exclusivitate femeilor, iar președinta Asociației Internaționale „Femin&Art”, Șükran Üst, le-a delegat pe cele două participante din Constanța ca la întoarcerea în țară să înființeze o filială a asociației și în România.

Asociația Internațională „Femin&Art” a fost înființată în 2007 cu scopul de a promova femeia-artist, indiferent de țara din care ea provine, de a facilita accesul femeilor în toate domeniile de activitate și de a lupta împotriva discriminării.

De altfel, în ultima zi a festivalului organizatorii au inițiat și un simpozion cu tema „Nu! Violenței domestice”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.