Primarul Valentin Vrabie, față în față cu o nouă provocare… sportivă

Medgidia va găzdui la începutul lunii septembrie campionatul mondial de juniori de Hand to Hand Fighting. Sâmbătă, 17 iunie, a fost semnat un protocol de colaborare în acest sens între Federația Română de Hand to Hand Fighting, reprezentată prin președintele Bogdan Neagu, Primăria Municipiului Medgidia, reprezentată prin primarul Valentin Vrabie, și Federația Internațională de Hand to Hand Fighting, reprezentată prin președintele Serghei Astakhov.

Evenimentul a fost programat a avea loc în perioada 7 – 10 septembrie, în Sala de Sport a municipiului Medgidia. Potrivit declarațiilor organizatorilor, la competiție sunt așteptați să participe peste 300 de sportivi din 38 de țări, printre acestea numărându-se Rusia, Ucraina și alte țări din spațiul ex-sovietic. România va avea și ea un lot complet de luptători, format din 21 de sportivi, dintre care 4 fete. Din lotul național al României va face parte și un tânăr din județul Constanța, mai exact chiar din municipiul Medgidia.

Federația Română de Hand to Hand Fighting a fost înființată în ianuarie 2017, campionatul de la Medgidia urmând a fi prima competiție internațională pe care aceasta o organizează în țara noastră. Sediul central al Federației Internaționale de Hand to Hand Fighting se află la Moscova. Potrivit declarațiilor președintelui federației internaționale, Serghei Astakhov, acest sport a apărut la sfârșitul anilor 70 ca activitate de pregătire fizică pentru structurile KGB din Uniunea Sovietică, motiv pentru care el este cunoscut mai mult în țările foste membre, acest sport ajutând, după cum a precizat reprezentantul străin, la pregătirea tinerilor pentru apărarea patriei. A devenit un sport mai social, practicat și de civili, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Președintele Federației Române de Hand to Hand Fighting, Bogdan Neagu, care, potrivit propriilor declarații activează în cadrul Ministerului de Interne, a declarat că în vederea organizării acestui eveniment a avut discuții și cu reprezentanți ai altor administrații locale, respectiv București și Ploiești, dar a ales Medgidia datorită deschiderii manifestate de primarul Valentin Vrabie în vederea colaborării. De asemenea, Bogdan Neagu a ținut să precizeze că deși federația a luat ființă abia în luna ianuarie a acestui an, acest sport se practică în câteva cluburi din țară de aproximativ doi ani.

Referitor la organizarea campionatului mondial de juniori de Hand to Hand Fighting la Medgidia, primarul Valentin Vrabie a declarat: „Este o adevărată onoare pentru noi să găzduim acest eveniment sportiv de amploare mondială. Suntem interesați să promovăm municipiul Medgidia peste tot în lume. Totodată dorim să atragem investitori care să includă în planurile lor de afaceri acest municipiu deținător al unui fantastic potențial economic, social și cultural”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.