Tepreș 2016: Ambasadorul Turciei a premiat câștigătorii kureșului organizat de UDTTMR (galerie foto)

tepres 4Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat sâmbătă, 9 iulie, sărbătoarea câmpenească tradițională a tătarilor, Tepreș. Potrivit unui comunicat de presă, membri ai comunității din toate filialele au fost prezenți la eveniment, participând la reînvierea tradițiilor.

Participanții au putut urmări lupte tradiționale tătărești – kureș, s-au plimbat cu căruțele, au tras cu arcul și au urmărit un program artistic susținut de soliștii și ansamblurile UDTTMR. În spațiile special amenajate, membrele organizațiilor de femei ale UDTTMR au pregătit bucate tradiționale tătărești.

Nu au lipsit nici oaspeții de seamă: Ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș, coordonatorul TIKA București, Ahmet Daștan, viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Yunus Emre Bakırcı, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci TIAD Dobrogea, Zeki Uysal, militari americani de la Baza NATO „Mihail Kogălniceanu” și subprefecții județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium.

Și anul acesta, la kureș s-au înscris concurenți foarte bine pregătiți, premiile pregătite de organizatori fiind pe măsură. În plus, pe lângă premiile acordate de organizatori, Ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș, a oferit câte 100 de euro pentru învingătorii celor două categorii.

La evenimentul de sâmbătă au fost prezenți peste 3.000 de participanți.

Sursa foto: UDTTMR

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.