Ögretmenime sevgiyle… Ziua profesorului turc, sărbătorită și la Constanța

Cadrele didactice de limba turcă sunt sărbătorite în fiecare an la Constanța

Uniunea Democrată Turcă din România marchează vineri, 25 noiembrie, începând cu orele 17.00, „Ziua profesorului”,  sărbătorită în Turcia anual,  la 24 noiembrie. Evenimentul este organizat de Comisia de învăţământ din cadrul UDTR şi reuneşte cadrele didactice care predau limba turcă în şcolile din judeţul Constanţa.

În cadrul evenimentului va fi evocată semnificaţia zilei de „24 noiembrie” pentru cei care şi-au dedicat întreaga carieră formării de caractere, dar vor fi dezbătute şi problemele pe care le întâmpină profesorii în desfăşurarea procesului educaţional. La eveniment vor participa şi cadre didactice care predau religia islamică în şcolile din Turcia, aflate în vizită în România.

Alături de cadrele didactice se vor afla Preşedintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul Iusein Ibram, Inspectorul de Specialitate din cadrul MECT, prof. Vildan Bormambet, Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz.

„Ziua Profesorului” este declarată sărbătoare naţională în Turcia din 1981 în semn de apreciere pentru toţi dascălii. Mustafa Kemal Atatürk este considerat Primul Profesor datorită adoptării alfabetului latin în 1923, la fondarea Turciei moderne.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.