Noua echipă de conducere a UDTTMR pentru următorii patru ani

Noul președinte al UDTTMR, Gelil Eserghep, în momentul depunerii jurământului

Tătarii și-au desemnat sâmbătă, 23 iunie, noua echipă de conducere a uniunii pentru următorii patru ani. În urma votului, Gelil Eserghep a fost ales în unanimitate președinte al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, iar Varol Amet a fost desemnat să candideze la alegerile parlamentare din toamnă pentru fotoliul de deputat în Parlamentul României, loc ce-i revine UDTTMR. Tot în cadrul congresului a mai fost desemnat și un supleant pentru deputăție în persoana lui Samir Menan.

Alături de Gelil Eserghep, în calitate de președinte, la conducerea uniunii se vor mai afla în următorii patru ani Samir Menan, desemnat, în urma congresului de sâmbătă, prim-vicepreședinte, Demirel Caiali, Gelal Nagi și Birol Ibadula – vicepreședinți și Aidun Curt-Mola – secretar general. Alte structuri de conducere și organizatorice la nivelul uniunii mai sunt Biroul Executiv, alcătuit din președinte, prim-vicepreședinte, vicepreședinți, secretarul general, președintele Organizației de Femei a uniunii (Nubin Ulfet) și președintele Organizației de Tineret „Ismail Gaspirali” (Dincer Geafer), dar și comisiile de specialitate, președinții acestora fiind desemnați de către Consiliul Reprezentanților în urma congresului de sâmbătă.

Iată cine va coordona fiecare dintre comisiile de specialitate ale UDTTMR:

–      Comisia Învăţământ şi educaţie: Bari Gevat;

–      Comisia Cultură, Culte şi tradiţii:  Duagi Nail;

–      Comisia Social Economică:  Ibraim Orhan;

–      Comisia Financiară: Apseit Imsel;

–      Comisia Presă şi Publicaţii U.D.T.T.M.R.: Menadil Erol;

–      Comisia Tineret şi activităţi sportive: Ablez Aidân;

–      Comisia Etică şi legislaţie: Ismail Elvis;

–      Comisia Protocol şi organizare: Murat Şenol;

–      Comisia de Femei: Curtasan Nurgian;

–      Comisia de Relaţii cu instituţii şi organizaţii interne şi internaţionale: Membulat Ghilgian;

–      Comisia de Probleme Rurale: Ziadin Metin.

La congresul de sâmbătă, au participat și Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, Viceconsulul Șebnem Manav, reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, muftiul Muurat Iusuf, dar și oaspeți din Crimeea – Zaur Smirnov (viceprimar al orașului Yalta), Gadar Bekirov și Hamzi Ali.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.