Mihai Eminescu, comemorat de membrele comunităţii tătare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA15 ianuarie 2014 a fost zi de sărbătoare şi pentru membrii comunităţii tătare. La sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România a avut loc acţiunea „Dor de Eminescu”, organizată de filiala Constanţa a UDTTMR, prin Organizaţia de Femei, la împlinirea a 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu şi în ziua în care în ţara noastră se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale.

În cadrul programului artistic susţinut de membrele Corului Boztorgay, au fost recitate poezii din lirica eminesciană, atât în limba română, cât şi în limbile tătară şi turcă, şi au fost intepretate romanţe pe versurile aceluiaşi mare poet care a fost Mihai Eminescu.

În deschiderea manifestării, a fost prezentat, de asemenea, în română şi în tătară, şi un material despre viaţa şi activitatea „poetului nepereche”.

„Eminescu este o emblemă a culturii universale! Este o reală onoare pentru noi să putem recita astăzi, la ceas de mare sărbătoare pentru cultura poporului român, frumoasele poezii ale Luceafărului poeziei româneşti atât în limba în care marele poet le-a scris, română, cât şi în limba noastră maternă, tătară, dar şi în turcă. Versurile lui Eminescu sunt la fel de melodioase în orice grai sunt rostite, iar transpunerea lor pe acordurile muzicale este o reconfirmare a valorii lor simbolistice”, au declarat organizatorii.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.