„Medalia de Onoare” a Forumului Democrat al Germanilor pentru președintele evreilor din România

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, a primit, la sfârșitul săptămânii trecute, „Medalia de Onoare” a Forumului Democrat al Germanilor din România. Distincția i-a fost înmânată președintelui FCER de către președintele FDGR, dr. Paul-Jürgen Porr, iar Laudatio a fost rostit de deputatul FDGR, Ovidiu Ganț. Potrivit anunțului oficial postat pe site-ul Forumului Democrat al Germanilor din România, prin înmânarea acestei medalii au fost apreciate meritele deosebite ale președintelui Forumului Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, în cultivarea prieteniei și a colaborării dintre comunitatea germană și cea evreiască din țara noastră. „Această insignă recompensează gestul simbolic făcut de către minoritatea evreiască, la un moment de cumpănă al FDGR. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a fost singura comunitate din România care a luat apărarea Forumului Democrat al Germanilor din România, atunci când a fost defăimat ca organizaţie nazistă”, a declarat președintele FDGR, citat de Revista Baabel.

A fost pentru prima dată în istoria Forumul Democrat al Germanilor din România de după 1989 când medalia s-a acordat unui neetnic german.

La eveniment au participat ambasadorii Germaniei, Austriei și Federației Ruse, precum și viceambasadorul Israelului la București, mai notează publicația amintită.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.