Mai mulți studenți turci și-au pregătit lucrarea de licență în Delta Dunării

Oaspeții din Turcia, în vizită la filiala Medgidia a UDTTMR

Mai mulți studenți din ultimul an de la Facultatea de Arhitectură a Universității Tehnice din Istanbul însoțiți de profesori au făcut o serie de cercetări în Delta Dunării în cadrul unui proiect pregătitor pentru lucrarea de licență. Oaspeții din Turcia au poposit înainte de plecare și la filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România.

Venirea studenților și profesorilor din Istanbul în perioada 10 – 12 octombrie a fost posibilă grație implicării Rețelei Universităților de la Marea Neagră. Proiectul care i-a adus pe tinerii turci în România este unul premergător pregătirii lucrării de licență. În acest sens, studenții au făcut studii în Delta Dunării și au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. În cadrul vizitei la universitatea din București oaspeții și gazdele au discutat și despre o colaborare viitoare în domeniul proiectelor academice, bazate pe acțiuni comune de cercetare și educație.

Pe parcursul vizitei în România, oaspeţii din Turcia au poposit şi la sediul Filialei UDTTMR din Medgidia, unde au fost întămpinaţi de către membrii filialei, în cinstea lor fiind pregătite mâncăruri tradiţionale tătăreşti.

În formarea Rețelei Universităților de la Marea Neagră, un rol important l-a avut Universitatea ”Ovidius” din Constanța, care este și fondatoarea acestei structuri.

În ceea ce privește Facultatea de Arhitectură din Istanbul, aceasta a luat ființă în 1944, în cadrul Universității Tehnice din metropola turcă, iar din anul 2009, în cadrul universității funcționează patru specializări: urbanism, arhitectură de interior, amenajarea teritoriului și peisagistică.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.