Liceenii sunt așteptați să se înscrie la concursul de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”

Concursul de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”, ediția 2014 - Festivitatea de premiere

Concursul de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”, ediția 2014 – Festivitatea de premiere

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au anunțat lansarea celei de-a treia ediții a Concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”. Competiția este deschisă elevilor din clasele IX – XII, liceenii, indiferent de etnie, urmând să abordeze în lucrările lor subiecte legate de istoria și civilizația tătarilor din România.

La fel ca în anii trecuți, toate eseurile vor fi publicate într-un volum, după cum și toți participanții vor primi premii din partea UDTTMR. Concurenții care se vor clasa pe primele trei locuri vor primi premii speciale. Potrivit organizatorilor, eseurile trebuie să îndeplinească anumite condiții: lucrările, redactate în limba română, nu vor avea mai mult de 10 pagini, scrise cu Times New Roman 14, 1,5 rânduri. De asemenea, lucrările vor avea o singură fotografie în text care nu va fi, însă, preluată din mediul on-line. „Sunt apreciate, în special, fotografiile din colecții private”, se precizează în regulamentul de concurs. Pe prima pagină a lucrării (stânga – sus), vor fi menționate următoarele informații: numele și prenumele autorului, numele și prenumele profesorului îndrumător și unitatea de învățământ.

Lucrările pot fi trimise numai în format electronic, până la data de 25 noiembrie 2015, la adresele de e-mail: tătariidobrogeni@yahoo.com și udttmr@yahoo.com.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, în cadrul simpozionului „Din istoria tătarilor”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.