La Eforie Sud a fost dezvelit al doilea monument închinat eroilor musulmani căzuţi pentru România

„România ne-a oferit un spaţiu în care să ne putem păstra identitatea”. În jurul acestei idei sa desfăşurat la sfârşitul lunii octombrie, la Eforie Sud, una dintre acţiunile dedicate păstrării identităţii. Filiala locală a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România a dezvlit, după tradiţionala slujbă de vineri, un monument închinat eroilor musulmani căzuţi pentru România.

Monumentul, al cărui proiect a fost conceput şi realizat de preşedintele filialei locale a UDTTMR, Nedret Abduraman, se află amplasat în curtea geamiei din Eforie Sud, geamie care a primit şi ea cu ocazia dezvelirii monumentului numele de Karadeniz.

Printre cei care au ţinut să-i felicite pe cei care au contribuit la realizarea acestui monument s-au numărat Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz, preşedintele UDTTMR, Varol Amet, deputatul UDTTMR, Aledin Amet, colonelul în rezervă Remus Macovei, reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci – filiala Dobrogea şi ai administraţiei locale, dar şi reprezentanţi ai altor filiale UDTTMR din judeţ.

Monumentul de la Eforie este a doua astfel de lucrare, după ce în decembrie 2010, chiar cu prilejul Zilei Tătarilor, a fost dezvelit primul monument închinat eroilor musulmani căzuţi în cele două războaie mondiale, monument care a fost amplasat în incinta Cimitirului Central Musulman din Constanţa.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.