Iftar în onoarea Ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein

La sfârșitul săptămânii trecute, comunitatea musulmană din Dobrogea s-a bucurat de prezența unui oaspete de seamă, sosit special de la București pentru a fi alături de membrii comunității în aceste zile din Luna Ramazan. Ambasadorul SUA la București, Mark H. Gitenstein, a participat joi, 26 iulie, la o cină tradițională de iftar organizată de Muftiatul Cultului Musulman din România în onoarea diplomatului american.

A fost un moment important pentru ambsadorul SUA la București, Mark H. Gitenstein, prezența la Constanța, la iftarul oferit de Muftiatul Cultului Musulman din România în onoarea sa. A fost pe cât de plăcut, pe atât de trist, după cum a declarat însuși diplomatul american, și asta pentru că aceasta a fost ultima participare a sa la un eveniment de acest gen în România, la sfârșitul lunii noiembrie, misiunea sa diplomatică urmând a se încheia. „La sfârșitul lunii noiembrie mă voi întoarce în SUA și nu voi mai fi ambasador, voi fi un simplu avocat”, a spus Mark H. Gitenstein. Oaspetele a ținut să le transmită din nou atât reprezentaților comunității musulmane din România, cât și invitaților din afara comunității, că cele mai frumoase momente petrecute în România, de la numirea sa în funcția de ambasador al SUA „au fost cele petrecute în compania muftiului și a prietenilor din comunitatea musulmană din România la cinele de iftar de la București. Cel mai important lucru este să ne amintim originea și moștenirea noastră comună. Părintele nostru comun este Avram. Și cred că suntem cu toții de acord că cel mai imoportant moment este acela în care Dumnezeu i-a cerut lui Avram să-și sacrifice fiul… Ce împărtășim cu siguranță este credința că avem un angajament față de Dumnezeu și că Dumnezeu este plin de compasiune. Nu trebuie să uităm acest lucru. În numele lui Avram îl rog pe Dumnezeu să vă dea pace și să vă păstreze sănătoși”, a fost mesajul diplomatului american în deschiderea cinei tradiționale de iftar.

Alături de delegația de la Ambasada SUA, la iftar au mai luat parte și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputatul uniunii tătare, Aledin Amet, subprefectul Aidun Curt – Mola, membrii noii structuri de conducere a uniunii tătare, președintele și deputatul UDTR, Fedbi Osman și Iusein Ibram, reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea –TIAD, Zeki Uysal, dar și președintele Comunității Evreilor din Constanța, dr. Carol Friedmann.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.