Ce va face Consulul Chinei după închiderea reprezentanței diplomatice de la Constanța

Ultimul Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Liang Caide

Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa s-a închis începând cu data de 30 iunie, ca urmare a deciziei Guvernului de a închide temporar misiunea diplomatică situată în oraşul de la ţărmul Mării Negre. Potrivit  unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, China a anunţat oficial Guvernul României de decizia sa de a închide Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, în data de 8 iunie, iar partea română şi-a exprimat respectul faţă de decizia Chinei: „Ambele părţi au căzut de acord că închiderea temporară a Consulatului de la Constanţa nu va afecta dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale dintre cele două state”.

Odată cu închiderea Consulatului General al Republicii Populare Chineze de la Constanţa, sarcinile diplomatice şi consulare au fost preluate de Ambasada Chinei de la Bucureşti.

Ultimul Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Liang Caide, care şi-a început misiunea diplomatică în România în luna mai a anului trecut, va pleca în Malaezia unde va ocupa aceeaşi funcţie, de Consul General.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.