Burse în Statele Unite pentru liceenii din România. Cine poate să aplice și care sunt condițiile

Începând de vineri, 1 septembrie 2017, și până pe 17 octombrie 2017, liceenii din România care vor să studieze în Statele Unite își pot depune candidaturile pentru bursele FLEX 2018 – 2019. Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii interesați, cu cetățenie română, să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ambasada SUA la București.

Programul este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și este un schimb de experiență care își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat acum la al 3-lea an de existență în România este GRATUITĂ.  În primii doi ani, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.  Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 25-lea an de existență. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și cei ai altor țări, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online din 1 septembrie până pe 17 octombrie, 2017 la următorul link https://ais.americancouncils.org/flex

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de e-mail flexromania@americancouncils.eu și pe site-ul  www.americancouncils.ro

Persoană de contact: Eliza Chirilă, Country Representative, 0769 696 698 (L-V, 9-17)

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.