Biserica Armeană „Sfânta Maria”, în sărbătoare

biserica-armeana-sarbatoareLa sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc mai multe activități în cadrul comunității armene din Constanța, activități organizate cu prilejul hramului Bisericii Sfânta Maria. Cu acest prilej, se vor împărți și 250 de pachete, marcând astfel și tradiționalul Madagh.

Astfel că, Parohia Bisericii Armene din Constanța și Uniunea Armenilor din România – Sucursala Constanța organizează în zilele de 8 și 9 octombrie atât ceremonii religioase, cât și activități culturale. Sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 18,30, în sala de festivități a „Colegiului Național de Arte Regina Maria” va avea loc un recital de muzică populară armenească și clasică, susținut de Armine Khachatryan.

predici-armeniDuminică, 9 octombrie, la biserică va avea loc, începând cu ora 10,30 Sfânta Liturghie, oficiată de Î.P.S. episcop Datev Hagopian. De la ora 12,30 este programată slujba de binecuvântare și sfințire a Madagh-ului, moment urmat de distribuirea celor 250 de pachete. În cadrul acelorași manifestări organizate cu prilejul hramului bisericii, tot duminică, începând cu ora 13,30, la Hotel Ibis, va avea loc lansarea și prezentarea lucrării „Culegere de predici” semnată de preotul Oshakan Khachatryan.

Madagh-ul sau jertfa armenilor nu este același lucru cu sacrificiul păgân. Madagh-ul reprezintă un mijloc de binecuvântare și mulțumire și constă în împărțirea de carne fiartă cu sare și pilaf celor nevoiași.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.