Autorizaţiile pentru clădirea de lângă Geamia Hunchiar rămân anulate

Curtea de Apel Bacău a confirmat verdictul dat de Curtea de Apel Constanța în iunie anul trecut. Cele două autorizaţii emise de Primăria Constanţa pentru SC Cin Cin SRL pentru clădirea din apropierea Geamiei Hunchiar rămân, astfel, anulate. Curtea de Apel Bacău a respins vineri contestaţia în anulare a SC Cin Cin SRL ca neîntemeiată. Rămâne, așadar, în picioare decizia definitivă și irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa.

„Așa cum am spus de la bun început, am avut întotdeauna și am în continuare încredere în justiția din România. Sper ca într-un final adevărul să iasă la iveală, iar acea clădire să fie demolată”, a declarat muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România.

Pe 1 iunie 2011, Curtea de Apel Constanța a respins recursul intentat de SC CIN CIN SRL în procesul deschis de Muftiatul Cultului Musulman din România, proces care a avut ca obiect anularea autorizaţiilor de construcţie pentru clădirea ce „umbreşte” Geamia Hunkiar. Este vorba despre autorizaţiile de construcţie nr. 1886 şi 2027, emise de Primăria Constanţa în 2008, prin care s-a încuviinţat ridicarea clădirii de lângă locaşul de cult musulman. Scandalul în jurul acestei construcţii a început odată cu demararea lucrărilor şi pentru că altă cale de rezolvare a conflictului în afară de cea judiciară nu se întrevedea, Muftiatul Cultului Musulman din România s-a îndreptat în instanţă împotriva Municipiului Constanţa, prin primar, Consiliului Local al Municipiului Constanţa şi SC CIN – CIN SRL.

Dosarul a ajuns la Bacău ca urmare a solicitării înaintate în septembrie anul trecut de administratorul SC Cin Cin SRL la Înalta Curte de Casație și Justiție de strămutare și rejudecare pe fond a deciziei instanței constănțene.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.