Armenii din Constanţa se pregătesc de Crăciun

craciun armeni ctaArmenii din întreaga lume sărbătoresc Naşterea Domnului în aceeaşi zi cu Boboteaza. Astfel că, în ziua de 5 ianuarie, ei marchează Ajunul Crăciunului, sărbătoare pe care armenii o marchează şi în prezent după datina bisericilor creştine primitive.

Comunitatea armeană din Constanţa sărbătoreşte şi ea, an de an, cele două evenimente, la Biserica Apostolică Armeană. Potrivit preşedintelui filialei Constanţa a Uniunii Armenilor din România, Hacic Garabet, slujba din Ajunul Crăciunului va avea loc în ziua de 5 ianuarie, începând cu ora 17,00, urmând ca la ora 19,00 să sosească şi Moş Crăciun, încărcat de daruri, pentru copiii din cadrul comunităţii, acest de pe urmă moment fiind organizat cu sprijinul UAR – filiala Constanţa.

În data de 6 ianuarie, între orele 11,00 şi 13,30, la Biserica Apostolică Armeană din Constanţa, va avea loc slujba religioasă dedicată Crăciunului şi Bobotezei, la final urmând a se desfăşura şi o serbare, moment organizat de părintele Ter Oshakan şi Armine Khachatryan.

Citeste si...

Un raspuns

  1. Craciun Fericit celor ce sarbatoresc pe rit vechi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.