Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, în vizită la Constanța. Prima întâlnire cu muftiul Muurat Iusuf și cu liderii uniunilor turcă și tătară

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, a fost prezent marți, 7 ianuarie, la Constanța, prilej cu care a avut o întrevedere cu șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, și cu reprezentanții Uniunii Democrate Turce din România – președintele Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, secretarul general Ervin Ibraim și Șenol Ali, și ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România – președintele Gelil Eserghep și secretarul general Dincer Geafer.
Potrivit comunicatului de presă comun transmis de muftiat și cele două uniuni, aceasta a fost prima vizită întreprinsă de noul diplomat american în Dobrogea, cu scopul de a cunoaște comunitatea musulmană și liderii ei.
În cadrul întrevederii, ambasadorul american a apreciat statutul pe care îl au cele două comunități istorice turcă și tătară din România și a dat asigurări că relațiile consacrate și consolidate în ultimii 20 de ani cu poporul american, prin Ambadasa SUA de la București, vor continua. De asemenea, diplomatul american care are rădăcini în România a reiterat în cadrul discuțiilor respectul profund față de comunitatea musulmană din România, la rândul ei cu rădăcini istorice pe aceste meleaguri, manifestându-și interesul dezvoltării și derulării unor proiecte comune în viitor.
În vizita sa la Constanța, ambasadorul Adrian Zuckerman a fost însoțit de adjunctul șefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp, o bună prietenă a comunității musulmane din Dobrogea.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.