76 de ani de la Pogromul din București

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor din București, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, având ca parteneri Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România – ”Elie Wiesel” și Teatrul Evreiesc de Stat organizează în perioada 21 – 30 ianuarie, la București, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului și omagierii celor care au pierit și au suferit în urmă cu 76 de ani în Pogromul din București.

Manifestările au debutat în weekend, cu o ceremonie religioasă iudaică și cu spectacolul „București 41 – tur retur” al Teatrului Evreiesc de Stat, ambele manifestări având loc la Sinagoga Mare din Capitală.

În data de 27 ianuarie, ora 11,30, în Piațeta „Dr. Alexandru Șafran” va avea loc un eveniment comemorativ și ianugural, iar în aceeași zi, de la ora 12,00, la Sinagoga Mare se va desfășura simpozionul „Noi descoperiri istorice – Pogromul din București, ianuarie 1941”.

Ultima manifestare este programată pentru data de 30 ianuarie. Începând cu ora 13,00, la Sinagoga Mare va fi prezentat filmul documentar „Înfruntând rinocerul” și va avea loc o întâlnire cu regizorul Simcha Jacobovici.

Evenimentele din 27 și 30 ianuarie vor fi transmise online pe live.fcer.ro.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.