Tătarii din România, reprezentați în Turcia la Conferința Internațională „Viitorul nostru – Tineretul nostru”

Dincer Geafer, Președinte OTIG

Tineri tătari de la mai multe filiale ale Organizației „Ismail Gaspirali” a UDTTMR vor partivipa, timp de o săptămână, în Turcia, la Conferința internațională „Viitorul nostru – Tineretul nostru”.

Conferința se desfășoară în perioada 5 – 11 decembrie, la Istanbul și la Ankara, iar din România vor participa tineri de la filialele Constanța, Medgidia, Murfatlar, Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu, Lumina și București.

Prima oprire va fi la Ankara, la Organizația de Tineret a Asociației Culturale și de Întrajutoare a Tătarilor Crimeeni de acolo. Vor urma vizite și la filialele din Istanbul, Bursa, Eskișehir și Polatlı. Alături de tinerii din Turcia și România, vor mai participa la conferință șitineri tătari din Crimeea.

„Suntem bucuroși să răspundem invitației conaționalilor noștri din Turcia. Este o nouă oportunitate ca tinerii tătari din România să cunoască obiceiurile, tradițiile etniei prin prisma altor tineri tătari di afară. Vom fi împreună timp de o săptămână, timp în care sunt sigur că vom lega numeroase prietenii și vom consolida relația cu tătarii din Turcia și Crimeea”, a declarat Dincer Geafer, președinte al Organizației de Tineret „Ismail Gaspirali” a UDTTMR.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.