Ambasadorul Turciei la București, la prima vizită într-o universitate din România

Ambasadorul Republicii Turcia la București, Ömür Șölendil, și prof. univ. dr. Tasin Gemil

În urmă cu o săptămână, Institutul de Turcologie și Studii Central Asiatice din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca a primit, în premieră, vizita Ambasadorului Republicii Turcia la București, Ömür Șölendil. Prezența înaltului oaspete la singurul institut de acest gen din România a avut la bază susținerea conferinței cu tema ”Turkey and the New Evolutions in the Middle East and Northern Africa”.

Evenimentul a fost unul de amploare, așa cum a declarat și directorul institutului, prof. univ. dr. Tasin Gemil, iar studenții, prezenți în număr foarte mare, au contribuit la construcția unor dezbateri interesante, conferința având în final marele avantaj de a fi angrenat numeroase puncte de vedere cu privire la tema propusă.

Pe parcursul vizitei, oaspetele turc a avut și o întâlnire cu rectorul Universității Babeș Bolyai, prof. univ. dr. Andrei Marga, pe care l-a felicitat pentru înființarea Institutului de Turcologie și Studii Central – Asiatice la Cluj Napoca. Întâlnirea de la Cluj cu profesori și studenți a fost prima vizită a ambasadorului turc, de la numirea sa în funcție, la o universitate din România.

Și pentru că de data aceasta și-a dedicat timpul în întregime vizitei la singura instituție din țară care promovează limba, cultura și tradițiile spațiului turcic, diplomatul turc a promis că se va întoace la primăvară, însoțit de oameni de afaceri turci, și pentru o serie de întrevederi cu autoritățile locale și cu oameni de afaceri din Turcia.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.