”Factorul Islamic în noua strategie geopolitică și de securitate în Balcani și în Caucazul de Sud”, în dezbatere la Cluj

Astăzi și mâine, la Cluj, se desfășoară Conferința Internațională ”Factorul Islamic în noua strategie geopolitică și de securitate în Balcani și în Caucazul de Sud”. Evenimentul, organizat de Institutul de Turcologie și Studii Central Asiatice din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, reunește numeroase personalități din țară și din străinătate. Printre oaspeți se numără Ambasadorul Azerbaidjanului la București, Eldar Hasanov, căruia, cu acest prilej, i s-a înmânat și titlul de ”Profesor Honoris Causa”, șeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, prof. dr. Nicolae Bocșan, prorector al Universității ”Babeș Bolyai”, prof. dr. Busatlic, decanul Facultății de Studii Islamice de la Universitatea din Sarajevo, Bosnia – Herțegovina. Toți cei amintiți, alături de directorul Institutului de Turcologie și studii Central – Asiatice, prof. dr. Tasin Gemil, au luat cuvântul în deschiderea manifestării care a avut loc astăzi.

În programul conferinței internaționale ”Factorul Islamic în noua strategie geopolitică și de securitate în Balcani și în Caucazul de Sud” se regăsește și lansarea cărții ”România – Turcia. Relații diplomatice, 1923 – 1938”, semnată de Cătălin Felezeu și Alexandru Ghișa și publicată anul acesta la București, la Editura ”Cavallioti”.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România este și ea reprezentată la această manifestare de însuși președintele organizației, Varol Amet.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.